Дани Алвеш излиза от затвора след 3 месеца?

Публикувано преди 2 месеца  |  Спортни

Бившият бразилски национал Дани Алвеш беше осъден в Барселона на четири години и шест месеца затвор за изнасилване. Футболистът, заедно с адвокатката си Инес Гуардиля, прокурорът – Елизабет Хименес и жертвата Естер Гарсия, научиха лично решението на съда след процеса, започнал на 7 февруари.

Според цитирания от „Труд“ вестник „Марка“ обаче Алвеш може да прекара много по-малко време в затвора. Той е там от 20 януари 2023 г. и вече може да отговаря на условията за освобождаване през май тази година. Решението, постановено от Върховния съд на Каталуния, все още не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния съд, което адвокатът на Алвеш вече обяви.

Ако жалбата бъде уважена, има шансове за някакви облаги. В момента, в който е излежал една трета от присъдата си, Алвеш може да получи одобрение за частичен престой в затвора, което означава само да спи и да прекарва осем часа на ден там.

Друг шанс за намаляване на присъдата е доброто поведение и развитието на културни и професионални дейности в затвора, както и изплащане на обезщетение на жертвата (той вече е платил 150 000 евро).

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО