Бойко Борисов: Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов открива регионална академия на Младежи ГЕРБ в Плевен, съобщи novini.bg.

Сред основните теми на регионалната академия ще са външната политика, българските финанси, европейските институции, местната власт и младите в политиката.

„В момента Украйна води своята война и знае защо го прави, те трябва да защитят държавата си. Има умора във войната, която се забелязва най-вече в ежедневието на обикновените украинци. Има денонощни руски атаки и всяка нощ хората трябва да слизат в бомбоубежище. Това е терор и то жесток терор, за който дори не можем и да си представим“. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в началото на събитието.

Днес се навършват две години от началото на войната в Украйна.

„Две години война в Украйна и нашата позиция е твърда и ясна. България напълно подкрепя каузата на Украйна. Това е страна, с която споделяме общоисторически и морални ценности“, добави той.

„Бидейки реалист знам, че за да се надяваме за мир, трябва да сме подготвени и за война. Нужен е кураж и смелост, трябва да имате ясната перспектива на коя страна сме и на коя страна трябва да бъдем“, така се обърна Желязков към Младежи ГЕРБ в Плевен.

„Росен Желязков изнесе една много ценна лекция по история относно войната в Украйна. Две години кръвопролитие, ужаси в Европа, икономически срив и рецесия – нищо добро за нашия континент, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод годишнината от войната между Русия и Украйна.

Бойко Борисов направи кратък отчет за помощта за Украйна, която българското правителство е направило за последните две години.

„Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено“, отсече Борисов.

„До понеделник очаквам Николай Денков и Мария Габриел да направят преглед на министрите. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство“, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност“, отсече Борисов.

„Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър“, добави Борисов.

„Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилятно в момента с това“, смята Борисов.

„Така ги учат в Харвард, но Петков, повярвайте ми, е брилянтен стратег и може да принуди противника си да се води по неговата схема“, уточни той.

„Нашият следващ ход, аз да им кажа пък, че в училището в Банкя са ни учили, ние ще отидем 50 на 50 министри“.

„Сега им давам те да мислят до понеделник, да върнем 9 месеца назад, защо нямаше такъв меморандум тогава, защо не разделихме тия министри“, каза Бойко Борисов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО