Външният министър на Иран: Страната е готова да взаимодейства с ЕС в името на общите интереси

Публикувано преди 1 седмица  |  Света
Външният министър на Иран: Страната е готова да взаимодейства с ЕС в името на общите интереси

Иран е готов да продължи да работи с Европа „на основата на уважение, конструктивен диалог, сътрудничество в името на взаимните интереси и мира и сигурността в света“, подчерта иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, цитиран от иранската новинарска агенция ИРНА и БТА.

Абдолахиан поздрави днес в платформата „Екс“ по случай Деня на Европа „всички в Европа, които отбелязват (празника) с визията за обединена, мирна и процъфтяваща Европа“.

„На този специален ден, всички, които са работили за мира и просперитета на Европа, трябва да имат предвид и мира и сигурността по цял свят“, каза той.

„Случващото се в Газа тежи на съвестта на човечеството и е решаващ тест за легитимността на ценностите, а именно правата на човека и достойнството, за които европейците се борят“, каза Абдолахиан.

В публикацията си иранският външен министър подчерта, че Европа трябва да надигне глас за справедливост по въпроса за Палестина.

„Иран е готов да работи и да взаимодейства с Европа, въз основа на уважение, конструктивен диалог, сътрудничество в името на взаимните интереси и мира и сигурността в света“, допълни той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО