Активните родители в дистанционното обучение влизат в трудово-правни отношения с МОН

  669 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Родителите, участвали активно в дистанционното обучение на техните деца ще получават заплащане за тази си дейност, а трудовият стаж ще им бъде признаван при кандидатстване пред пенсионните органи съответно на 4 часов работен ден. В допълнение към това родителите ще получат втора диплома за завършено образование, съответстващо на степента на обучение на техните деца, съобщават от образователното министерство. Доказването на тази дейност ще се извършва, чрез подаване на заявление до съответното училище от страна на родителите, а те ще имат ангажимента да предадат тази информация към регионалните образователни структури.

След като министерството реално влиза в тудови-правни отношения с родителите към днешна дата Министърът на образованието и науката издаде заповед, чрез която позволява на всички родители да излязат в платен годишен отпуск по време на предстоящата пролетна ваканция. Частично, ощетени ще са единствено родителите на ученици от 12-ти клас понеже тяхната ваканция ще е значително по-кратка, съответно от 8 до 11 април.

Образователното министерство все още обмислят дали да позволят на родителите, да бъдат в платен годишен отпуск в предстоящата лятна ваканция, но до окончателно решение все още не се е стигнало.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »