16 – 22 септември – Европейска седмица на мобилността

  516 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност и води началото си от 2002 г. В рамките на седмицата се отбелязва и Ден без загинали по пътищата – 21 септември, който акцентира на последствията от пътния травматизъм и за повече мерки за постигане целите на „Визия 0“.

В рамките на тази седмица, която тази година преминава под мотото: „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, Областната организация на БЧК – Ямбол стартира провеждането на поредица от срещи на представители от сектор Пътна полиция“ към ОД на МВР – Ямбол с кандидати за водачи на МПС, които съвсем скоро предстои да станат правоспособни шофьори.

Първата от тях се проведе в учебната зала по първа помощ на БЧК – Ямбол и имаше за цел да се популяризира значението на първата помощ, като фактор за намаляване на жертвите и пътния травматизъм от една страна, но и да се дискутира по теми, свързани с пътната безопасност.

Гл. инспектор Тодор Мишинев, Началник сектор „Пътна полиция“ – Ямбол, предостави ценна информация за основните причини за инциденти на пътя и чести жертви, като се фокусира върху едни от най-уязвимите участници в движението – деца и възрастните хора.

Срещата завърши с апел към бъдещите шофьори за повече толерантност и уважение на пътя,  а спазването на правилата за движение допринася за намаляване жертвите на пътя и е най – добрата форма за превенция на пътния травматизъм .Статията е публикувана на 20 септември 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Снимки: Открит урок по руски език по повод 101-та годишнина от основаването на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
Като част от програмата за честване патронния празник на ПГ „Св. Климент Охридски“, на 3 декември, IXа ... прочети още »
Допълнителна работа по български език и литература в ДГ“Надежда“
В двата филиала на ДГ “Надежда“, в селата Маломирово и Бояново, през настоящата учебна година са сформирани ... прочети още »
Митнически служители на МП Лесово откриха 75 кг контрабанден тютюн за наргиле в опаковки с прах за пране
Митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха 750 пакета с общо 75 кг контрабанден тютюн за наргиле, ... прочети още »
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »