16 – 22 септември – Европейска седмица на мобилността

  456 | Публикувано преди 1 месец  | Общество

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност и води началото си от 2002 г. В рамките на седмицата се отбелязва и Ден без загинали по пътищата – 21 септември, който акцентира на последствията от пътния травматизъм и за повече мерки за постигане целите на „Визия 0“.

В рамките на тази седмица, която тази година преминава под мотото: „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, Областната организация на БЧК – Ямбол стартира провеждането на поредица от срещи на представители от сектор Пътна полиция“ към ОД на МВР – Ямбол с кандидати за водачи на МПС, които съвсем скоро предстои да станат правоспособни шофьори.

Първата от тях се проведе в учебната зала по първа помощ на БЧК – Ямбол и имаше за цел да се популяризира значението на първата помощ, като фактор за намаляване на жертвите и пътния травматизъм от една страна, но и да се дискутира по теми, свързани с пътната безопасност.

Гл. инспектор Тодор Мишинев, Началник сектор „Пътна полиция“ – Ямбол, предостави ценна информация за основните причини за инциденти на пътя и чести жертви, като се фокусира върху едни от най-уязвимите участници в движението – деца и възрастните хора.

Срещата завърши с апел към бъдещите шофьори за повече толерантност и уважение на пътя,  а спазването на правилата за движение допринася за намаляване жертвите на пътя и е най – добрата форма за превенция на пътния травматизъм .Статията е публикувана на 20 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »