Снимки: Коледни празници в ДГ “Надежда“

  541 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

И тази година  с много радост и очаквания, деца и учители усетиха магията на Рождество Христово. Необичайно, трудно, различно, но за децата весело, вълшебно и забавно. От писането на писма до Дядо Коледа, до получаването на мечтания подарък, изминаха дълги дни, изпълнени с много усилия, за да научат децата, най-хубавите коледни песни, съкровени стихове, коледарски наричания, богословки, танци и благословии, молитви. Момчетата от групите „Щурче“,с учители Кина Димова и Таня Кръстева и пом. възпитателка Златка Ташева и „Маргаритка“, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева и пом. възпитателка Мима Чапкънова, научиха трудните коледарски песни, с непознати думички, научиха коледарското хоро, а момичетата се преобразиха в чудесни сурвакарчета. Облечени в пъстри народни носии, с чудни сурвакници, които направиха  в къщи с мама и баба, заедно с коледарчетата, посетиха домове и фирми, за да пеят и благославят за здраве и плодородие. Спазиха традицията и пресъздадоха български дом на Бъдни вечер – всички , малки и големи, разшетали се около празничната трапеза, в очакване на Рождество Христово и пристигането на скъпи гости – Коледари.

И тъй като и тази година родителите не могат да видят децата си в тези , толкова мили роли, учителката ни по музика Елена Иванова, заедно с  учителите се постараха много, за да визуализират всички  изпълнения, за да се порадват на децата си.

Поздрави отправиха групите „Слънчо“ с учители Вася Георгиева и Мария Тонева и пом. възпитателка Ана Иванова и „Звънче“ с учители Станка Хаджиева и Мариела Кившанова и пом.възпитателка Диана Топчиева, както и най-малките дечица от групите „Славейче“ с учители Женя Михайлова и Ваня Недялкова и помощник-възпитателка Мариана Иванова и „Червена шапчица“ с учители Жулиета Георгиева и Калина Иванова и помощник-възпитателка Нина Димова. Дядо Коледа пристигна и в двата филиала в селата Маломирово, с учители Стелиана Янакиева и Жанета Караникова и в Бояново ,с учители Радостина Недева и Христина Иванова.

Чудесен спектакъл, с участието на приказните джуджета, работливи и досетливи, както и на самия, дългоочакван Дядо Коледа, показаха на няколко пъти пред децата, артистите от Куклен театър – град Ямбол! Всяко дете получи желания подарък и всички бяха безкрайно доволни и щастливи! А Дядо Коледа обеща и у дома, под елхата, да остави още подаръци в Коледната нощ!

Благодаря ви, колеги, за труда , професионализма и всеотдайността! Неуморни сте в работата си с децата! Изграждате добри деца, които пред очите ни се превръщат в личности, които вярват в доброто, изразяват мнение, обичат се и работят заедно!

Желаем весели Коледни и Новогодишни празници! Бъдете здрави и много усмихнати! Нека има светлина, топлина и обич в душите и сърцата ни!Статията е публикувана на 17 декември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »