Снимки: Коледни празници в ДГ “Надежда“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

И тази година  с много радост и очаквания, деца и учители усетиха магията на Рождество Христово. Необичайно, трудно, различно, но за децата весело, вълшебно и забавно. От писането на писма до Дядо Коледа, до получаването на мечтания подарък, изминаха дълги дни, изпълнени с много усилия, за да научат децата, най-хубавите коледни песни, съкровени стихове, коледарски наричания, богословки, танци и благословии, молитви. Момчетата от групите „Щурче“,с учители Кина Димова и Таня Кръстева и пом. възпитателка Златка Ташева и „Маргаритка“, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева и пом. възпитателка Мима Чапкънова, научиха трудните коледарски песни, с непознати думички, научиха коледарското хоро, а момичетата се преобразиха в чудесни сурвакарчета. Облечени в пъстри народни носии, с чудни сурвакници, които направиха  в къщи с мама и баба, заедно с коледарчетата, посетиха домове и фирми, за да пеят и благославят за здраве и плодородие. Спазиха традицията и пресъздадоха български дом на Бъдни вечер – всички , малки и големи, разшетали се около празничната трапеза, в очакване на Рождество Христово и пристигането на скъпи гости – Коледари.

И тъй като и тази година родителите не могат да видят децата си в тези , толкова мили роли, учителката ни по музика Елена Иванова, заедно с  учителите се постараха много, за да визуализират всички  изпълнения, за да се порадват на децата си.

Поздрави отправиха групите „Слънчо“ с учители Вася Георгиева и Мария Тонева и пом. възпитателка Ана Иванова и „Звънче“ с учители Станка Хаджиева и Мариела Кившанова и пом.възпитателка Диана Топчиева, както и най-малките дечица от групите „Славейче“ с учители Женя Михайлова и Ваня Недялкова и помощник-възпитателка Мариана Иванова и „Червена шапчица“ с учители Жулиета Георгиева и Калина Иванова и помощник-възпитателка Нина Димова. Дядо Коледа пристигна и в двата филиала в селата Маломирово, с учители Стелиана Янакиева и Жанета Караникова и в Бояново ,с учители Радостина Недева и Христина Иванова.

Чудесен спектакъл, с участието на приказните джуджета, работливи и досетливи, както и на самия, дългоочакван Дядо Коледа, показаха на няколко пъти пред децата, артистите от Куклен театър – град Ямбол! Всяко дете получи желания подарък и всички бяха безкрайно доволни и щастливи! А Дядо Коледа обеща и у дома, под елхата, да остави още подаръци в Коледната нощ!

Благодаря ви, колеги, за труда , професионализма и всеотдайността! Неуморни сте в работата си с децата! Изграждате добри деца, които пред очите ни се превръщат в личности, които вярват в доброто, изразяват мнение, обичат се и работят заедно!

Желаем весели Коледни и Новогодишни празници! Бъдете здрави и много усмихнати! Нека има светлина, топлина и обич в душите и сърцата ни!


Статията е публикувана на 17 декември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА