Tворческият сезон за ДЮТС „Яница” завърши с успех в град Китен (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Общество

От 15.06.2022 до 19.06.2022г. град Китен бе домакин на единадесетото издание на МФФ „Атлиманска огърлица”. Градът се превърна в голям фестивален център, на сцената на който се изявиха танцови и певчески състави от цяла България. Със своя  дух и талант те претвориха българското фолклорно изкуство. Малки и големи изпълнители бяха оценени от десетчленно жури с Председател  проф. д-р Лозанка Пейчева-фолклорист, музиколог, преподавател в Музикалната академия в Пловдив. Фестивалът, който е под мотото „Чрез песни и танци към добро приятелство”, се провежда под патронажа на кмета на град Приморско д-р Димитър Германов и народната певица Златка Ставрева –директор и основател на МФФ.

В Морски парк – град Китен, ДЮТС „Яница” към ОДК, Елхово се явиха на фестивала с два танца – „Пролетно настроение” и „Празнична сюита”. Представянето беше изключително  силно и децата бяха поканени от г-жа Ставрева за участие в Гала-концерта, който се състоя на 19 юни. Това бе и момент на награждаването. Наградите, които съставът получи, бяха връчени от г-н Николай Чапански, автор и водещ на фолклорни предавания в Българското национално радио.

За всички нас, деца и ръководители, изживяванията бяха много силни. В дните на фестивалната надпревара се  докоснахме се до многобразието на фолклора от цяла България, а вечерите с останалите танцови групи  разучавахме нови хора и се надигравахме.

С представянето на МФФ в Китен завърши творческия сезон за ДЮТС „Яница”.

Екипът на ЦПЛР-ОДК благодари на всички деца и техните родители за доверието към Детския комплекс, пожелава весело лято и до нови срещи на есен.


Статията е публикувана на 20 юни 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА