Tворческият сезон за ДЮТС „Яница” завърши с успех в град Китен (+снимки)

  382 | Публикувано преди 5 дни  | Общество

От 15.06.2022 до 19.06.2022г. град Китен бе домакин на единадесетото издание на МФФ „Атлиманска огърлица”. Градът се превърна в голям фестивален център, на сцената на който се изявиха танцови и певчески състави от цяла България. Със своя  дух и талант те претвориха българското фолклорно изкуство. Малки и големи изпълнители бяха оценени от десетчленно жури с Председател  проф. д-р Лозанка Пейчева-фолклорист, музиколог, преподавател в Музикалната академия в Пловдив. Фестивалът, който е под мотото „Чрез песни и танци към добро приятелство”, се провежда под патронажа на кмета на град Приморско д-р Димитър Германов и народната певица Златка Ставрева –директор и основател на МФФ.

В Морски парк – град Китен, ДЮТС „Яница” към ОДК, Елхово се явиха на фестивала с два танца – „Пролетно настроение” и „Празнична сюита”. Представянето беше изключително  силно и децата бяха поканени от г-жа Ставрева за участие в Гала-концерта, който се състоя на 19 юни. Това бе и момент на награждаването. Наградите, които съставът получи, бяха връчени от г-н Николай Чапански, автор и водещ на фолклорни предавания в Българското национално радио.

За всички нас, деца и ръководители, изживяванията бяха много силни. В дните на фестивалната надпревара се  докоснахме се до многобразието на фолклора от цяла България, а вечерите с останалите танцови групи  разучавахме нови хора и се надигравахме.

С представянето на МФФ в Китен завърши творческия сезон за ДЮТС „Яница”.

Екипът на ЦПЛР-ОДК благодари на всички деца и техните родители за доверието към Детския комплекс, пожелава весело лято и до нови срещи на есен.Статията е публикувана на 20 юни 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »