Нивото на река Тунджа продължава да се повишава

  1 714 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Към 17:00 часа данните за нивото на река Тунджа при Ямбол е 281 см. при критични 600 см. Река Тунджа при Елхово се е покачила до 194 см, при критично ниво от 395 см. За последното денонощие повишението на нивото на реката край Елхово е около 80 см, а само за последните 9 часа повишението е 36 см. Река Черноземска (Араплийска) в община Елхово е излязла от коритото на пътя към селото. Високо е нивото и на река Боялъшка преминаваща през село Лалково.

Ситуацията в областта като цяло е спокойна, като няколко проблемни зони, реки и участъци се наблюдават. Наблюдава се нивото на река Мараш, Стралджа. Река Поповска, община Болярово е вдигнала нивото при селата Дъбово и Попово и има разливи в околните ниви. Залети имоти в ниското има и във Воден, но няма опасност за населението. В областта няма бедстващо население.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки: Децата от всички групи в ДГ „Невен“ отправиха пожеланията си към своите майки
На осми март се празнува международният ден на жената. Денят също е повод, децата да изразят своята ... прочети още »
В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19
В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19. Това са областите Благоевград, ... прочети още »
ОБЯВЛЕНИЕ за заемане на 8 (осем) вакантни длъжности МЛАДШИ ЕКСПЕРТ в Главна дирекция „Гранична полиция“ - МВР (РДГП-Елхово)
На основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител (ЗДСл), чл. 14, ал. 1 от ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово обявява прием на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 8.6. „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти“
ОБЯВА  за прием на проектни предложения  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от ... прочети още »
Областна администрация ще наеме залата на Спортна зала „Диана“ за изборната нощ
Първа от поредица работни срещи на тема организационно-техническа подготовка на Парламентарните избори на 4 април, се проведе ... прочети още »
Предварително попълнените декларации за доходите - от 16 март
Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за доходите ще бъде достъпна от 16 март. В нея, ... прочети още »