ПГ “Св. Климент Охридски” – Елхово е на второ място в областта с най-висок максимален бал за кандидатстване след седми клас

  571 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

Елховската профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ е на второ място в област Ямбол в класирането по най-висок максимален бал за кандидатстване след седми клас в областта – с 482 точки, от максимум 500, научаваме от публикувана справка в сайта на Регионалното управление на образованието в Ямбол. Данните са от първото класиране за държавния план-прием в гимназиите, които бяха публикувани вчера.

В същата справка Елховската гимназия се намира на шесто място (от общо 52) с най-висок минимален бал за кандидатстване след седми в клас в областта. И двете престижни класирания касаят математическата паралелка в елховската гимназия.

Припомняме Ви, че ПГ “Св. Климент Охридски” – Елхово бе на трето място в страната по среден резултат на НВО за 10 клас с резултат 37,37 точки от максимално 50 точки.Статията е публикувана на 14 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »