Патронен празник на ОУ ”Хаджи Димитър” – с. Гранитово (+снимки)

  630 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

На 10 май 2022 г. училището в с. Гранитово отбеляза тържествено своя патронен празник. То носи славното име на един от легендарните български войводи – Хаджи Димитър. Неговият подвиг и саможертва са живи в паметта на поколенията. Животът му е пример за всеотдайност и любов към Родината, така необходими и днес. Неговите думи: „В нищо друго няма спасение, освен в съгласието и постоянството.“ са неподвластни на времето.

Празникът започна с химна на Република България, издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. Директорът, г-жа Веска Георгиева, поздрави всички присъстващи на празника и пожела здраве, вдъхновение и постоянство в овладяване на знанията. От името на учениците Райна Кандева от 7. клас благодари на всички учители и служители, които с търпение и всеотдайност превръщат училището в желано място за учене, занимания и игри. Четвъртокласниците изпълниха баладата „Хаджи Димитър“. Тържествената част завърши с изпълнението на песни и стихотворения за България. Празникът продължи с „Фолклорна мозайка“.

Малко по-късно се проведе пъстър празник „Фолклорна мозайка“. На импровизираната сцена под стария орех се представиха най-талантливите ученици. Те подредиха пъстра мозайка от български и ромски народни песни и танци. Умиление предизвикаха най-малките ученици от начален етап. Те изпълниха право хоро под звуците на „Карамфилке моме“ и „ Седнало е Джоре дос“. Ученици от четвърти клас представиха песента „Замръкнала е хубава Яна“. Рецепта за щастие поднесоха учениците от 2. Клас – Валентина Пашова и Живко Динев. Сборна група от по-големите ученици танцуваха ромски танц „Като горско цвете“, а Иванина Миткова ни удиви с изпълнението на тракийската песен „Димо седи на дюкене“. Танца „Буенек“ изпълни група с ръководител Цветанка Христова. Празника завърши с народни хора.Статията е публикувана на 10 май 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »