Патронен празник на ОУ ”Хаджи Димитър” – с. Гранитово (+снимки)

  540 | Публикувано преди 7 дни  | Образование

На 10 май 2022 г. училището в с. Гранитово отбеляза тържествено своя патронен празник. То носи славното име на един от легендарните български войводи – Хаджи Димитър. Неговият подвиг и саможертва са живи в паметта на поколенията. Животът му е пример за всеотдайност и любов към Родината, така необходими и днес. Неговите думи: „В нищо друго няма спасение, освен в съгласието и постоянството.“ са неподвластни на времето.

Празникът започна с химна на Република България, издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. Директорът, г-жа Веска Георгиева, поздрави всички присъстващи на празника и пожела здраве, вдъхновение и постоянство в овладяване на знанията. От името на учениците Райна Кандева от 7. клас благодари на всички учители и служители, които с търпение и всеотдайност превръщат училището в желано място за учене, занимания и игри. Четвъртокласниците изпълниха баладата „Хаджи Димитър“. Тържествената част завърши с изпълнението на песни и стихотворения за България. Празникът продължи с „Фолклорна мозайка“.

Малко по-късно се проведе пъстър празник „Фолклорна мозайка“. На импровизираната сцена под стария орех се представиха най-талантливите ученици. Те подредиха пъстра мозайка от български и ромски народни песни и танци. Умиление предизвикаха най-малките ученици от начален етап. Те изпълниха право хоро под звуците на „Карамфилке моме“ и „ Седнало е Джоре дос“. Ученици от четвърти клас представиха песента „Замръкнала е хубава Яна“. Рецепта за щастие поднесоха учениците от 2. Клас – Валентина Пашова и Живко Динев. Сборна група от по-големите ученици танцуваха ромски танц „Като горско цвете“, а Иванина Миткова ни удиви с изпълнението на тракийската песен „Димо седи на дюкене“. Танца „Буенек“ изпълни група с ръководител Цветанка Христова. Празника завърши с народни хора.Статията е публикувана на 10 май 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »