Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ

Публикувано преди 2 години  |  Образование

На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, който за трета поредна година се провежда онлайн, излъчван по области. Техен ръководител е ст.учител Петя Димитрова.

Осмокласниците от елховската профилирана гимназия, допуснати до националния кръг на олимпиадата с 84 точки, презентираха разработена от тях игра „Skilful hands“ – за проверка на умения, самообладание и бързина, създадена с комплект на Ардуино и подходящ програмен код. Момчетата се представиха отлично на защитата на проекта, а резултата от теста предстои да видим. Крайното класиране ще бъде обобщено въз основа на двете части на олимпиадата.

Националният кръг се провежда в 7 възрастови и тематични категории, разделен на две части – тест за проверка на знанията по ИТ и представяне-защита на проект пред публика и жури. На финала се състезаваха 15 проекта от цялата страна в категорията Мултимедийни приложения „8-10 клас“.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“, Йовка Драгоева, поздрави Диан и Димитър, както и техния ръководител, за постигнатите резултати в силна конкуренция с най-добрите ученици в страната, пожелавайки им бъдещи успехи. Момчетата са предложени за награда по случай 24 май.


Статията е публикувана на 16 май 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА