Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ

  797 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, който за трета поредна година се провежда онлайн, излъчван по области. Техен ръководител е ст.учител Петя Димитрова.

Осмокласниците от елховската профилирана гимназия, допуснати до националния кръг на олимпиадата с 84 точки, презентираха разработена от тях игра „Skilful hands“ – за проверка на умения, самообладание и бързина, създадена с комплект на Ардуино и подходящ програмен код. Момчетата се представиха отлично на защитата на проекта, а резултата от теста предстои да видим. Крайното класиране ще бъде обобщено въз основа на двете части на олимпиадата.

Националният кръг се провежда в 7 възрастови и тематични категории, разделен на две части – тест за проверка на знанията по ИТ и представяне-защита на проект пред публика и жури. На финала се състезаваха 15 проекта от цялата страна в категорията Мултимедийни приложения „8-10 клас“.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“, Йовка Драгоева, поздрави Диан и Димитър, както и техния ръководител, за постигнатите резултати в силна конкуренция с най-добрите ученици в страната, пожелавайки им бъдещи успехи. Момчетата са предложени за награда по случай 24 май.Статията е публикувана на 16 май 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »