Планира се близо 70 процента поскъпване на водата в Ямбол и Елхово

  707 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Планира се близо 70 процента поскъпване на водата в Ямбол и Елхово. Заявлението за по-високите цени е внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), заедно с бизнесплана на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) – Ямбол за периода 2022 – 2026 година. Това става известно от публикувано съобщение на сайта на водоснабдителното дружество.

Към момента жителите на двата града, където наскоро бяха изградени пречиствателни станции, плащат по 2,66 лв. с ДДС за кубик вода – за доставяне, канализация и пречистване на отпадните води. Ако предложението на „ВиК“ бъде утвърдено от КЕВР, цената ще стане 3,96 лв. с ДДС.

В останалите населени места в област Ямбол, където няма пречиствателни станции, цената е предвидено да стане 3,45 лв. с ДДС за кубик вода. Според бизнесплана е предвидено увеличение на водата и за всяка следваща година. Така през 2023 г. цената ще е 4,45 лв. с ДДС, а през 2026 г. ще стигне 4,93 лв. с ДДС.

Предложените цени отразяват актуалните и бъдещи икономически реалности, включително нарастващите цени на електроенергия, горива и най-използваните в отрасъла материали – стомана, пластмаса и др., отбелязват от „ВиК“. Оповестените цени са прогнозни и предстои да бъдат обсъдени преди да бъдат утвърдени, посочват още от водоснабдителното дружество.

Източник: БТАСтатията е публикувана на 8 юни 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »