ПСЖ изравни няколко антирекорда – това не се бе случвало от 12 години

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Oтборът на Пари Сен Жермен продължава с лошото си представяне след края на световното първенство в Катар и подновяването на клубния футбол. Звездната селекция на парижани загуби снощи и от Байерн (Мюнхен) с 0:1 в Шампионската лига, като това бе третото поредно поражение в официален мач за тима на Кристоф Галтие, след загубите от Марсилия за Купата и от Монако в Лига 1.

С поражението си от баварците ПСЖ изравни няколко антирекорда. Тимът загуби три поредни мача за първи път от 12 години насам. За последно това се случи през 2011 г., няколко месеца преди пристигането на катарските инвестирори в клуба. Треньор тогава е Антоан Комбуаре, който губи последователно от Нанси, Марсилия и РБ Залцбург. Наставникът е уволнен в края на годината, като негов наследник е Карло Анчелоти.

Поражението от Байерн прекъсна и поредицата от 40 домакински мача без загуба на ПСЖ, които за последно загубиха през април 2021 г. отново от баварците с 0:1 в Шампионската лига, но в крайна сметка продължиха заради повечето си голове на чужд терен. Едва за втори път в последните си 33 домакинства в Шампионската лига тимът не се разписа, като предишният път бе именно в гореспоменатия четвъртфинал с Байерн през 2021 г.

Продължава и цялостното лошо представяне на тима след края на Мондиала в Катар. ПСЖ има цели 5 поражения през 2023 г., при условие че за цялата изминала 2022 г. отборът бе губил едва 4 пъти. Освен пораженията от Марсилия, Монако и Байерн, през новата година парижани отстъпиха и в гостуванията си на Ланс и Рен в Лига 1.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 15 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО