Четири къщи са сериозно повредени от пожар в село Черни Осъм

Публикувано преди 1 година  |  България

Пожар повреди тежко четири къщи в центъра на троянското село Черни Осъм. Това съобщи на Фейсбук страницата си кметът на Троян Донка Михайлова.

Тя добави, че пожарът вече е потушен от троянските пожарникари. Няма пострадали хора, с изключение на жена, която е изживяла тежък емоционален стрес. Оказана ѝ е медицинска помощ.

От областната дирекция на МВР в Ловеч информираха за БТА, че сигналът за пламъците е подаден в около 9:00 часа тази сутрин. На място огнеборците са установили, че пожарът е тръгнал от покрив на две слепени къщи и е обхванал покривите на още две. Най-вероятната причина за пламъците е неизправен комин.

Според първоначалния оглед покривът на двете къщи, откъдето е тръгнал пожарът, е напълно унищожен, а на съседните две – частично.

На място на инцидента е била самата Донка Михайлова, заедно със заместник-кмета Ангел Ангелов.

„Изяснихме нуждите на засегнатите от пожара хора. Общинският съветник Владислав Кардашимов, председател на кооперация „Обнова“, осигури подслон и финансирането на семейство, което остава без покрив. Останалите семейства ще бъдат приютени от близки“, написа Михайлова във Фейсбук.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО