Заключително занятие по проект „Ученически практики 2“ за ученици от ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

На 07.04.2023г. ученици от ПГ «Стефан Караджа» гр. Елхово  проведоха последно заключително занятие  по проект „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ 2“ в Еко- център на  фирма” Румика-90” ЕООД

Проектът имаше за цел подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и по-добри възможности за практика на учениците в реална бизнес среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.

При работата си като стажанти учениците се обучаваха от наставник, който работи във фирмата, с опит по професията и отлично познаващ  условията на труд, а наблюдаващия учител контролираше ежедневната им  работа.  Практиката включваше разнообразни дейности като: работа с ръчни и автоматизирани инструменти, работа с метали и неметали, кербоване  с ръчни инструменти, монтаж, диагностика и ремонт на задвижващи механизми и електродвигатели, измерване на електрически величини, избор на инвертори и контролери, диагностика и обслужване на електрически апарати, работа с електрически табла, профилактика на фотоволтаични паркове.

На учениците бяха  връчени сертификати за проведена практика на реално работно място.

Задоволство от постигнатите резултати и благодарности към  учениците за отговорността и за справянето със задачите изказаха инж. Снежана Връцова – директор на ПГ „Стефан Караджа“,  наблюдаващия учител- инж. Таня Никова и представители на фирмата.


Статията е публикувана на 7 април 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА