Владимир Шопов: Търпимостта на американците към проблема с миграцията стигна ръба

Публикувано преди 4 месеца  |  България

„В последните години сме свидетели на почти безпрепятствен достъп на милиони мигранти в САЩ. Тази тема се превърна в една от водещите на започващата предизборна кампания в Щатите.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime политологът и международен анализатор Владимир Шопов.

Според него е достигнат таванът на търпимост, който американските граждани проявяват по темата с миграцията.

В американското общество има сериозна поляризация. Много политолози говорят за възникването на политически племена – задълбочаване на политическата идентичност до такава степен, че в крайна сметка избирателите са готови да прощават политически, личности и всякакви недостатъци на кандидатите на партията.

„Ако Тръмп бъде осъден по някои от обвиненията срещу него, кампанията му ще се изправи пред първия същински проблем, защото е видно, че дори една голяма част от хората, които го подкрепят на първичните избори, самите републиканци – повече от половината заявяват, че от тяхна гледна точка наличието на осъдителни присъди би било съществено препятствие за неговото преизбиране и се очаква една немалка част от тези хора или да не гласуват на изборите през ноември, или да подкрепят евентуално Байдън“, коментира Шопов.

„Една немалка част от популярността на Тръмп се дължи на непопулярността на Байдън, която е резултат от икономическите проблеми и необичайно продължителния за американците период на висока инфлация“, посочи анализаторът.

По неговите думи, друг фактор за ниския рейтинг на действащия президент е неговата възраст. „Голяма част от американците не харесват нито Тръмп, нито Байдън“, добави Шопов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО