Нов ветеринарен лекар има община Болярово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От месец ноември община Болярово си има нов ветеринарен лекар. Това е доктор Вълко Стоянов Вълков и той ще живее в град Болярово във ведомствено жилище, осигурено от ОВМЦ- Ямбол.

С назначаването му се решава един от основните проблеми на земеделските производители, собственици на животни в общината. Този въпрос беше поставян от тях нееднократно пред общинския кмет, дори и в периода на предизборната му кампания. И както си спомняме, господин Христов гарантира че ще направи всички възможно това да се уреди. И ето – вече е факт. Постоянното му пребиваване тук улеснява максимално животновъдите, защото липсата на доктор ги спираше в подготовката на документи за кандидатстване за субсидии по национални плащания и европейски проекти.

Очакваме с назначаването на доктор Вълков да потръгне и да се подобри работата по регистриране на животните, профилактиката и лечението им, опазването от карантинни болести.

Знаем,че община Болярово има 55 километра граница с Република Турция, а там за съжаление неведнъж е имало по няколко шапни огнища.


Статията е публикувана на 10 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА