Осем млади специалисти имат шанса да започнат работа в област Ямбол по Програма „Старт в кариерата” 2012г

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Осем млади специалисти имат шанса да започнат работа в областна администрация и общинските администрации в област Ямбол по Програма „Старт в кариерата”2012г. За поредна година тази програма се реализира в областта като  ефективен модел млади хора завършили висшето си образование да стартират своята кариера. Със заповед на министъра на труда и социалната политика стартират процедурите по Програмата.  Според утвърдената квота за област Ямбол в Областна администрация ще започнат работа двама млади специалисти в направление „информатика и компютърни науки” и „администрация, управление, икономика”. Квотите на общините съответно са община Ямбол двама висшисти, останалите общини по един млад специалист ще работи по програмата.

В срок до 17.08.2012 г. включително кандидатите подават в дирекциите “Бюро по труда” по регистрация комплект документи със Заявление за участие в Програмата, в която посочват ведомствата, за които кандидатстват и съответните работни места. Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място при един работодател. В срок от 03.09.2012 г. до 14.09.2012 г. работодателите ще проведат интервюта с номинираните лица. Документите се подават лично.

Цялата процедура по кандидатстване и избор на кандидатите ще приключи до края на месец септември и ще е ясно къде и кои млади специалисти започват работа.

Пълният комплект документи на интернет-страниците на МТСП (http://www.mlsp.government.bg/bg/projects/startkariera.htm) и на Агенцията по заетостта (http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Mladeji/Frame_Mladeji.htm).

Интерес към програмата има и вече освен запитвания има и подаване на документи.


Статията е публикувана на 30 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА